Ben almanyada yasiyorum ve bizle cok dalga geccekler okulda yaaa, forma alacaktim unuttum almayi iyi ki almamisim ztn cok pahali simdi voleybol formasi alicam cidden (ve en azindan pahali degiller) bi de bu takima yüklenmis politik propaganda nin da haddi hesab i yok futbolculara verilen para vs nin de zaten haddi hesabi yok resmen ya grubu görünce okulda cok kolay falan demistik simdi elendik okulda cidden cok fena tassak geccek almanlar of...
neyse ben zaten voleyboldan bahsediyordum dicem, orda yenik almanlari dün
aslinda söylemek istedigim cok sey var deginmek istedigim cok nokta var editliycem de, siz ne düsünüosunuz? cidden yazik oldu bence ve futboldan cok konu yine akp falan oldu propaganda oldu cidden yazik
Bu world cup bizim icin cok hayal kirikliklari ile dolu, bunlar sadece bazilari:
-Lobi ve Adamcilik Milli takim kampindan bir isim:"Idman performansinin ilk 11 secimlerinde hicbir belirleyiciligi yok."Ozan Kabak in antrenmen performansinin üst düzey olmasina ragmen Merih Demiral tercih edildi. Hakan C. takimin diktatörü? T.direktörden cok Hakanin sözü geciyormus diye konusuluyor su an ve Hakanla arasi iyi olmadigi icin takima cagrilmadigini söyleyen futbolcular da cikti. Ve Ahmet Cakir da Arda nin da bu yüzden "arkadaslikta sorun yok" ifadesini kullandigini idda etti. Hakan grubun diktatörü gibi görülüyor ve istemedigini oynatmadigi ve Hakan ve Merih in kadroyu birlikte sectigini ve Montella nin buna izin verdigi konusuluyor.
- Merih demiralin podcastle ugrasmasi ve podcastindeki tavirlari elestirildi ve macdan bir kac gün önce cektigi podcastler ve podcastte isi tassaga alarak yorumlamalari da zaten alay konusu oldu
- Feci aciklamalar:
Monatella nin kader demesi lol kadere inanan kaldi mi lmao
Hakan calhanoglu nun kibirli aciklamasi, "buralara biz getirdik" demesi ama dünya kupasinin bir sürü ülke icin normal bir sey olmasi gercegi, yani sonucta bazi ülkeler cok basarililar ve dünya kupasina katilmak onlar icin belki de normal bir sey regular stuff baya
Kerem Aktürkoglu nun "Biz kalitemizi biliyoruz" demesi. Acaba WC'a sürekli katilabilen takimlarda da böyle mi konusuluyor merak ediyorum. "Tek iki macimizi da kaybettik ama kalitemizi biliyoruz biz." Bi de 24 yil sonra getiren de biziz diye eklemesi. Ve hayatta bazen istedigimiz seyler olmuyor diyerek eklemesi... Biz seyirciler olarak istediklerini cok hissedemedik daha cok nihayet artik Dünya Kupasindayiz simdi rahatiz seklinde hissettiklerini hissettik. "Kendi seviyemizi abartmiyoruz cünkü kaliteiz belli" Türkiye nin 24 yil sonra WC a katilmasi büyük bir sey ama bu bir cok ülke icin de gayet kücük bir sey, ve o ülkelerdeki futbolcular da böyle konusuyorlar mi? Oynadigimiz tek iki macta da kaybettik ama Kerem ve takimi "kalitelerini" biliyor, güzel.
-Villalar, sinir krizi resmen kimisi ihale gecsin diye verildigini söylüyor ama ne olursa olsun sirf dünya kupasina katildiklari icin verildi, bir derece icin degil direk WC a katildiklari icin verildi sanki milyonlar kazanmiyorlarmis gibi sanki bir sürü sponsorluk prim almiyorlarmis gibi villalari da var artik, at the same time Türk halki domates bile alamiyor, futbolcularimiz genelde bu tür olaylarda apolitik kaliyorlar <3 yani birileri onlari tehdit ediyorsa bile en azindan muhalefet tarafinda olup olmadiklari hakkinda ufak ufacicik bir ipucu bile vermiyorlar ztn <333
Ülke bu hale gelmisken ülkesinin hicbir derdi icin tek kelime etmeyen, söhretini kullanmayan, dümenden bir Atatürk resmi bile paylasmaktan kacan (ki filenin sultanlari her firsatta isimlerini "Attürk ün kizlari seklinde düzeltecek kadar netler bu konu da eklemek istedim) ,hepsinin üstüne bir de milyonla para kazanan, adini bile bilmedigimiz lüks arabalara binen "Bizim Cocuklar"la aramizda ne kadar bag olabilirdi zaten? (ig:binaenaleyh.tr)
Bence cok hakli bir yorum, Türkiyedeki Türkler ve dünya capindaki tüm Türkler bu maci heyecanla bekliyordu ama "Bizim Cocuklar" zaten toklar, söhrete ve belki de basariya ve bu yüzden sahada da savasci cabalayan bir takim göremedik. Günün sonunda Milli takimimizda böyle oynayabiliyorlar ama bu performansi kendi takimlarinda gösterebilirler mi?
-Hakem in takimdan daha cok bizden biri olarak görülmesi gercegi lol
-PARAGUAYLI OYUNCU HAKEMIN SAATINI CALDI MK AJDNAIKJDNKJANADKNC adam baya kameranin önünde caldi saati takti koluna, bi de galiba maaslari da asgari ücretmis ztn bizimkiler de milyonlar kazaniyor LMAOOO bi de bi oyuncu agzini kapatti diye kirmizi kart aldi o da bi tik garipti
- Kerem A. nin taraftara sahadan küfür etmesi Taraftar Amerika da gurbette yasayan Türklerden ve ekonomik zarara girmelerine ragmen Amerika ya Dünya nin dört bir tarafindan gelmis Türklerden olusuyor!!! SEN KIMMMSINNNNN??!?!?! Yani sporcu ahlakina yakisan bisey degil kesinlikle yerlerde ve daha önce yanlis hatirlamiyorsam sampiyonlar liginde lgbt bayrakli korner diregine tekme atmisti kendisi (WOWWWWWWW cok sigma bi adam cidden cok alfa cok sigma omg oha omg) yani kisacasi taraftarlara da saygi duymamasi cok sasirtmadi adamin kimseye saygi duydugu yok kisacasi. Ve bahane olarak "duygusal bir andi" kullanilmasi kadar SACMA bir sey yok. Zaten bir erkeksen "duygusallik" bahanesiyle cinayet suclamalarinin bile altindan kalkabiliyorsun dostum bu bir gercek maalesef Kerem de bu bahaneyi taraftara küfretmesine bahane olarak gösteriyor <33 (arkadaslar bi de o anda orda duran bi cocuk oldugunu ve kerem in fan i oldgunu düsünün, rezil) lmaooo
- Maci almak icin gurur duymak ya da Türk olmak yetmiyormus demekki, evet biz gurur duyduk, Ahmet Cakir in ifadeleri ile popolarini kaldirdik ama sahada bizi temsil etmediler ve ikinci elenen takim olduk. Eger takim en azindan bir mac kazansaydi imaj degisikliklerine saldirmak cok dogru olmazdi ama iki maci da kaybedip podcastlerde ciddiyetsiz aciklamalar yapinca, villalari alinca, parayi cebe indirince, hakli olarak Türklerde imajiniza verdiginiz özeni oyuna vermediniz diyor. Cünkü mactan cok kendinize önem verdiginiz ve maci salladiginizi hissediyoruz hakli olarak.
-Oyuncularin Miami de onlari bekleyen gurbetteki Türkleri hic takmamasi ve soguk davranmasi yani biz acikca futbol ülkesi olmamamiza ragmen Amerikadaki Türkler i takmamalari... millet sizi desteklemeye gelmis...
-Büyük takimlarda oynayan oyuncularimiz olmasina ragmen milli takimda kendi takimlarinda onyadiklarindan daha az deger göstermeleri,futbol oynamayi biraksinlar mankenlik/youtuberlik yapsinlar dendi.
"Akp propagandasi Akp devasa propaganda makinesi sayesinde dünyanin en is beceren partisi saniliyor. O yüzden bu yenilgiden sorumlu tutulmayacaklardir. Oysa milli takim zaferle dönseydi Akp her seyi kendi eseriymis gibi propaganda yapacakti.
Milli Takimlarin resmi hesabindan, bizzat Akp Tanitim ve Medya Baskanligi tarafindan yapilan Akp propaganda klibi paylasilinca sahsen zar zor diri tutmaya calistigim heyecanim tamamen bitti. Zaten turnuvanin basindan beri fetih, ecdad, Osmanli, iha-siha, Togg, tekbir, mhter gibi futbolla hic alakasi olmayan seyler etrafinda dönen tartismalar bunaltmisti. Onlarca Togg'la köprüde gövde gösterisi yapmalar falan...
Bu klip de üstüne tüy dikmis oldu. Takimin attigi her golü. her calimi. Akp nin propaganda malzemesi olarak kullanacagi anlasildi. Gol atamadik ama atmis olsaydik, atan oyuncu "Golü cumhurbaskanimizin talimatlariyla attik." falan diyebilirdi. Sasirmazdik. Bu videoyla birlikte isin boyutu buralara geldi. Klipte ikide bir Erdogan'in görüntüleri var. Togglar, ucaklar, tanklar görünüp duruyor. Ve sarkidaki havali milli duygu damarini kabarticak sözlerde yine hep Erdogan var.
Bunlar yetmezmis gibi kampanyayi yapan Faruk Acar, klibi parti propagandasi oldugu icin elestirenlere "siz hepiniz biz Türkiye" diye cevap verdi." (binaenaleyh.tr)
"Saka gibi gercekten... Bir ülkenin ulusal takimi Dünya Kupasi'na katiliyor ve turnuvanin baslamasina saatler kala iktidar partisinin marsi, takimin resmi marsi gibi paylasiliyor. Marsin sözleri ayri, hazirlanan video ayri felaket." (solhabersitesi)
Uluslar ligi geliyor simdi de, Türkiye yanlis hatirlamiyorsam Ingiltere FRansa ve Ispanya ile ayni grupta. Ig de bir kullanici videosunda " En son Atatürk bizi böyle bir gruptan cikardi" demisti ahdujhajdhnjanc cok iyi ahajdhnajndlkancd
Kisacasi bok gibi bir macti. Türk bayraklariyla ciktik yola bi tane korna basamadan eve döndük biz. Arkadaslar biz galiba Futbol ülkesi degiliz. Bununla yasamaliyiz. Evet cok iyi oyuncularimiz var ama bu oyunda özgüvenli degildiler. Hep "Biz buraya kadar getirdik" evet de sonra da saldiniz? Biz kaybettiginiz icin degil gurur yapip kaybettiginizi bildigimiz disiplinsiz davrandiklarini bifigimiz icin kizginiz.
ARKADASLAR BI DE MILLI TAKIM MARSI NI SIMDI IZLEDIM BU NE AMK AAHJASJSHNAJISKNKJANSFKNAJSIFNVKN yani Erdogan togg vs gibi ögeler her iki saniye de bir konmus ki Boomer tayfa yakalayabilsin diye resmen AJHALKSHNALSKHNLJANSLFJNA sakin olun gördük Reisinizi de. RESMEN OYUNCULAR ARACILIGIYLA SECIM KAMPANYSASI MK; bi de taraftarlarda hep böyle dua okurkene falan cekilmis wowwwwwwww. Bi de cok AI vibe verdi niye bilmiyorum. Bi de video nun %50 i tanklar ucaklar falan %45 i Reis %5 i futbolcular XD Ya tamam Milli gurur da bu insanlar maca gidiyor savasa degil... Zaten dedik yani yok mehter marsi osmanli seviciligi Akpsiz olmazdi zaten off. Ya bu secim kampanyasi mi mars mi... Akp tanitim projesi olmus baya. Atatürk ün BIR KARESI bile yok ama reis var mk. Bu nasil birlestirici bir mars. Yani siyaset sikistirilmamis futbola, futbol direk propaganda olmus...
AMA SÖYLE DÜSÜNÜN: KAZANSAYDIK AKP BUNU SECIMLERDE KULLANIRLARDI SIMDI KULLANAMAZLAR AHAHKSHNAKHSKANHS simdi gündemi degistiremicekler lmaoo
Neyse kisacasi biz Voleybol ülkesiyiz football kadar popüler degil ülkede belki ama daha basariliyiz, bu kesin, bugün de cini yendik. Ben formami alirim aga ben desteklerim.
Atatürk ün Kizlari ve Akp nin takimi XD
(bi de voleybol takiminin futbol takimina basarilar dilemesini ve futbol takiminin onlara bir video cekmemesi gercegi :D artik bol bol zamanlari var belki cekerler? biri yorumlara sey yazmisti "sanki erkek milli takimi engelliymis de biz onlari eglendirmek icin kutlamalar yapiyoruz gibi hissediyorum" cok kaba bir söyleme bicimi maalesef ama hakli biz onlari eglendirmeye calisiyoruz )

🎶