Witam wszystkich! Dopiero co dołączyłem, ale nie mogłem oprzeć się pokusie dołączenia do polskiej społeczności. Wydaje mi się, że powinniśmy jakoś o nią zadbać — szukać nowych członków, poszerzać horyzonty, dbać o estetykę grupy oraz o jej aktywność.
Sam cel zgromadzenia polskich użytkowników platformy SpaceHey w jednym miejscu nie jest zły, ale oprócz tego można by zadbać np. o promowanie naszej kultury na platformie. Mało Polaków wie o istnieniu tej grupy, co można by łatwo zmienić, jednak wymaga to pracy oraz regularnego promowania zarówno grupy, jak i samej platformy.
Teraz poniżej przedstawię moje pomysły:
1. Regularna publikacja postów grupowych oraz indywidualnych — pozwoli to utrzymać aktywność na grupie, co z kolei przyciągnie nowych członków.
2. Podzielenie grupy na podgrupy tematyczne, np. historia, ogrodnictwo, muzyka itp. — pozwoli to zadbać o różnorodność tematów na grupie.
3. Promowanie platformy wśród znajomych i rodziny — pozwoli to rozpromować zarówno samą grupę, jak i platformę, zwiększając odsetek polskich użytkowników.
4. Wprowadzenie ścisłego i krótkiego regulaminu, mającego ustalić minimalne zasady — nie chcemy przecież ograniczać wszystkiego.
5. Regularność — niestety jest to dość spory problem, nie każdy regularnie korzysta z tej platformy, ale wystarczy odrobina dobrej woli, aby umożliwić nam regularne dostarczanie przyzwoitych treści.