« Back to the Poland Forum

pomysł

Posted by Jestem Rudy

posted

Forum: Poland Group

Witam wszystkich! Dopiero co dołączyłem, ale nie mogłem oprzeć się pokusie dołączenia do polskiej społeczności. Wydaje mi się, że powinniśmy jakoś o nią zadbać — szukać nowych członków, poszerzać horyzonty, dbać o estetykę grupy oraz o jej aktywność.

Sam cel zgromadzenia polskich użytkowników platformy SpaceHey w jednym miejscu nie jest zły, ale oprócz tego można by zadbać np. o promowanie naszej kultury na platformie. Mało Polaków wie o istnieniu tej grupy, co można by łatwo zmienić, jednak wymaga to pracy oraz regularnego promowania zarówno grupy, jak i samej platformy.

Teraz poniżej przedstawię moje pomysły:

1. Regularna publikacja postów grupowych oraz indywidualnych — pozwoli to utrzymać aktywność na grupie, co z kolei przyciągnie nowych członków.

2. Podzielenie grupy na podgrupy tematyczne, np. historia, ogrodnictwo, muzyka itp. — pozwoli to zadbać o różnorodność tematów na grupie.

3. Promowanie platformy wśród znajomych i rodziny — pozwoli to rozpromować zarówno samą grupę, jak i platformę, zwiększając odsetek polskich użytkowników.

4. Wprowadzenie ścisłego i krótkiego regulaminu, mającego ustalić minimalne zasady — nie chcemy przecież ograniczać wszystkiego.

5. Regularność — niestety jest to dość spory problem, nie każdy regularnie korzysta z tej platformy, ale wystarczy odrobina dobrej woli, aby umożliwić nam regularne dostarczanie przyzwoitych treści.

Report Topic

2 Replies

Sort Replies:

Reply by Jestem Rudy

posted

Dysponujemy już pokaźną społecznością, dlatego bardziej zasadne jest jej efektywne wykorzystanie niż rozpoczynanie działań od podstaw.

Permalink Report Reply

Reply by KAWAII0Skulls

posted

ogólnie to bym chciała bardzo żeby ten plan był realizowany do 3 może być problem bo od roku zamiast pytać o insta proszę o spacehey i każdy napnie patrzy jak na warjatke tez próbowałam prosić znaj o założenie ale to bez wpływu ja chętnie mogę się przyłączyć do planu i do pomocy ;]

Permalink Report Reply